Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ψήφος ενάντια στη …λογική

Οι βουλευτικές εκλογές τις 4ης Οκτωβρίου 2009 τελείωσαν. Εκλέχθηκαν οι νέοι αντιπρόσωποί μας , ανέλαβε η νέα κυβέρνηση. Και η πολιτική ζωή της χώρας μας συνεχίζεται.
Πολλοί Ευρυτάνες, που δεν μένουμε πια στα χωριά μας, με αφορμή τις εκλογές τα επισκεφτήκαμε ξανά, αφού διατηρούμε το εκλογικό μας δικαίωμα σι’ αυτά , σαν ένα ακόμα δεσμό με τον γενέθλιο τόπο, και στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου όπου μάθαμε την αλφαβήτα, και τώρα χρησιμοποιείται μόνο ως εκλογικό κέντρο, ρίξαμε στην κάλπη την ψήφο μας.
Την εβδομάδα των εκλογών ο καιρός ήταν βροχερός. Έτσι, για να πάμε στα χωριά μας οι περισσότεροι , χωθήκαμε πάλι μέσα στα λασπόνερα των χωμάτινων δρόμων που μας οδηγούν σι’ αυτά. Ο άθλιος δρόμος είναι έργο των πολιτικών που μας κυβερνούν –κυρίως- τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια.
Το χωριό μας ερημωμένο, σχεδόν χωρίς μόνιμους ανθρώπους, μας υποδέχθηκε με το « τσουβάλι » γεμάτο από αναμνήσεις των περασμένων χρόνων. Τότε που στα χωριά μας ζούσαν ακόμα άνθρωποι και δεν έγινα τα έργα υποδομής να παραμείνουν σι’ αυτά. Τότε που η ποιότητα ζωής του εργάτη της φάμπρικας στην πόλη ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του γεωργού και του τσοπάνη στο χωριό. Και όλοι έφυγαν…
Και ούτε έγιναν ποτέ αυτά που πρέπει για να γυρίσουν ξανά….
Ποιοι ευθύνονται; Αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια.
Ανοίξαμε την κάλπη στο χωριό των λίγων ψηφοφόρων με το ρολόι να δείχνει ακριβώς επτά . Μετρήθηκαν οι ψήφοι. Τι ψηφίσαμε; Με συντριπτική πλειοψηφία αυτούς που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια και ευθύνονται για την κατάντια του χωριού μας. Η θλίψη και η οργή μας για αυτή την κατάσταση, ενάντια στην κοινή λογική, μετατρέπεται σε επιβράβευση δια της ψήφους μας! Αν κάποιος όμως μετρήσει αυτούς που διορίστηκαν στο δημόσιο ή «εξυπηρετήθηκαν» ή προσδοκούν εξυπηρέτηση από αυτούς που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, τότε θα εξηγήσει το αποτέλεσμα. Όχι βάσει της κοινής λογικής αλλά της …λογικής του προσωπικού συμφέροντος.


Χρήστος Γιαννακόπουλος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ φύλλο 15-Νοέμβριος 2009, στη στήλη Κοινή Λογική

Δεν υπάρχουν σχόλια: